MUSIC MATTERS

MUSIC MATTERS

Zes meesterlijke muzikanten, Ibernice Macbean, Carlo Willems, Koen Wilmaers, Pieter Mellaerts, Dieter Limbourg en Jos Machtel nemen u mee  op een betoverende muzikale reis.

Muziek maakt al eeuwenlang deel uit van het menselijk bestaan en is een universele taal die door iedereen kan worden begrepen. Het heeft de kracht om mensen te inspireren, te genezen en samen te brengen.

De songs, zowel instrumentaal als gezongen, hebben allemaal een positieve boodschap.Haal er uit wat er voor jou uit te halen valt.

Muziek van Randy Crawford, Fairground attraction, Cyndi Lauper, Muddy Watters, Chick Corea, Jamie Lidell, Lykke Li…..

Zang

IBERNICE MACBEAN

Ibernice is een veelgevraagde lead- en backingzangeres en geniet vooral bekendheid in Nederland en België. Ze studeerde af aan het Conservatorium van Rotterdam en maakte zich diverse muziekstijlen eigen: zowel pop, jazz, soul als wereldmuziek. Ze zong samen met flink wat nationale en internationale artiesten en werkte als backing vocaliste mee aan tal van bekende tv-programma’s in België. Talrijke keren stond ze op het podium in het Fakkeltheater te Antwerpen, als zangeres van een jazztrio met pianist-legende Jack Van Poll. In november van 2012 betoverde zij samen met het Johan Clement-trio het publiek in een uitverkochte Music Village te Brussel. En daaruit moest iets moois groeien: in het voorjaar van 2013 verscheen haar allereerste solo (jazz-pop) album “Little Black Curls”. Afgelopen jaren trad zij op als backing vocaliste met Soulsister. In 2019 & 2020 toerde ze als soliste met het Vlaams Radiokoor (VRT). Na haar afstuderen als docerend en uitvoerend musicus bleef zij zich ook als vocal coach ontwikkelen. Zij studeerde van 2012 – 2015 aan het Complete Vocal Institute in Denemarken en is een gecertificeerde CVT-docente. Al haar expertise deelt ze met haar muziekstudenten op AMP Rotterdam en haar studenten van het conservatorium te Gent in België. Ibernice is sinds 2013  docent/gastprofessor popzang aan het Koninklijk conservatorium van Gent. Sinds 2019 ook op Codarts, het Conservatorium in Rotterdam. Ze is ook werkzaam voor diverse tv-programma’s: The Voice Van Vlaanderen, Belgium’s Got talent en The Masked Singer.

Vibrafoon

CARLO WILLEMS

Carlo was achttien toen hij werd gevraagd om als studiodrummer te fungeren. Dit resulteerde in tal van plaatopnamen. Vanaf 1980 studeerde hij aan het Lemmensinstituut waar hij het hoger diploma slagwerk en kamermuziek behaalde, met de grootste onderscheiding. In 1985 werd hij laureaat van de Tenuto-wedstrijd. Hij gaf verschillende concerten als solist met o.a. het BRT Filharmonisch orkest, de Filharmonie, het Nieuw Vlaams Symfonieorkest, het Collegium Instrumentale Brugense, het Harmonieorkest van Vlamo o.l.v. Walter Boeykens, I Fiamminghi, het Symfonisch Orkest van Dubrovnik. Als freelancemedewerker is hij verbonden aan het Nationaal Orkest van België, II Novecento, Prometheus Ensemble, Filharmonisch Orkest van Luik en I Solisti del Vento. Hij is eveneens lid van het Willy Claes Quartet. Carlo werkte mee aan verschillende cd’s, o.a. The Night Of the Proms, Feelin’Good met het Trio Concorde, als solist in het werk ’The last sleep of the virgin’ van John Tavener met het orkest I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen, I Solisti del Vento, Carnaval des animaux met het Walter Boeykens Ensemble, Little red man met het Willy Claes Quartet en “Arme ik” van Filip Kowlier. In 2003 bracht hij een eigen cd op de markt ‘Carlo Willems and Friends I’, in 2005 volgde ‘Friends II’ en in 2007 de DVD “Carlo Willems and Girlfriends’, in 2009 ‘FriendIV’, 2015 ‘Friends V ‘ (The Beatles project).Een tournee met de acteur Hubert Damen was in 2007 zeer succesvol en goed voor 85 voorstellingen. Zijn composities voor slagwerk worden internationaal zeer veel uitgevoerd.Carlo was docent percussie aan de Luca Hogeschool te Leuven, de AP-hogeschool te Antwerpen en leraar percussie aan de Academie Regio Tienen.

Marimba

KOEN WILMAERS

Koen begon zijn muzikale carrière op zevenjarige leeftijd. Hij studeerde slagwerk en piano aan het Lemmensinstituut in Leuven en rondde er zijn studies af met het Hoger Diploma Slagwerk en de graad Meester in de Muziek, beide met de grootste onder- scheiding. Als laureaat van verschillende wedstrijden, waaronder de Wedstrijd van het Gemeentekrediet en Tenuto verleende hij zijn medewerking aan verschillende radio en tv-opnames. Koen speelde mee in tal van vooraanstaande orkesten en ensem- bles, waaronder het Rotterdams Filharmonisch Orkest, Brussels Radio Philharmonic, het Symfonieorkest van de Koninklijke Muntschouwburg, Orkest van de Vlaamse Opera, de Beethoven-academie, Nationaal Orkest van België, I Solisti del Vento, II Novecento, I Fiamminghi, Prometheus Ensemble, The Brussels Jazz Orchestra en het Lithuanian National Orchestra. Van 1993 tot 2009 bekleedde hij de plaats van solo-paukenist van de Filharmonie (Antwerp-Symphony Orchestra). Hij speelde met tal van dirigenten waaronder Philippe Herreweghe, Jaap Van Zweden, Daniele Callegari, Yutaka Sado, … Concerttournees brachten hem ondermeer naar Duitsland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Nederland, Spanje en Japan. Momenteel is Koen paukenist van het gloednieuwe, internationale orkest “Le Concert Olympique” o.l.v. Jan Caeyers. Met dit orkest is hij regelmatig te gast in de Philharmonie van Berlijn. Als solist maakte hij verschillende radio- en tv-opnames. In kamermuziek-verband werkt Koen al jarenlang samen met Carlo Willems. Als componist schreef Koen verschillende werken voor uiteenlopende slagwerkbezetting. Als jurylid wordt hij dikwijls gevraagd in binnen en buitenland, zo was hij ondermeer een aantal keren te gast op de Internationale Ensemble- en Solistenwedstrijd te Kerkrade. Als gastdocent werd hij uitgenodigd door The Estonian Academy of Music and Theatre.

Percussie

PIETER MELLAERTS

Pieter begon zijn eerste muzikale opleiding aan de regionale muziekacademie te Tienen bij dhr Koen Wilmaers waar hij in 2009 zijn hogere graad behaalde voor slagwerk. Het jaar nadien nam Pieter deel aan het Dexia Classics concours waarop hij een eerste prijs behaalde. Vervolgens vervolmaakte hij zich als slagwerker bij docenten Carlo Willems en Koen Wilmaers. Beiden bleven ook zijn leraars en mentors tijdens zijn professionele opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij in 2014 het Masterdiploma slagwerk met grote onderscheiding behaalde, alsook het lerarendiploma.

Tijdens zijn professionele opleiding aan het conservatorium slaagde hij in 2012 op twintigjarige leeftijd voor de auditie van solopercussionist in het Brussels Philharmonic, het voormalige Vlaams Radio Orkest en werd geselecteerd als aanvoerder slagwerk bij het Nederlands Jeugdorkest (NJO). Hij won prijzen op verschillende wedstrijden o.a. Belfius Classics, Solistenwedstrijd WMC Kerkrade en Vlamo.

Hij volgde masterclasses bij o.a. Michael Quinn, David Punto, Raymond Curfs en Rainer Seegers.
Van 2012 tot december 2016 was hij solo percussionist bij Brussels Philharmonic en werd hij regelmatig uitgenodigd door het Philharmonia Orchestra, Londen. Sedert januari 2017 is hij 1ste solist percussie bij het orkest van de Nationale Opera “De Munt”. Naast zijn vaste betrekkingen in het orkest is Pieter ook actief in tal van andere artistieke projecten.

Zo werkt hij regelmatig als freelancer in andere orkesten in binnen- en buitenland en verzorgt hij met zowel professionele en amateurorkesten concerten als gastsolist. Ook werkt hij regelmatig mee aan producties van kamermuziekensembles als onder andere Belgian Brass en het HERMES-ensemble. Sinds enkel jaren verdiept Pieter zich in het maken van arrangementen voor ensembles, waar hij er reeds verschil- lende van publiceerde bij Golden River Music.

Sedert september 2022 is hij docent slagwerk aan de Luca School of Arts, campus Lemmens.

Saxofoon

DIETER LIMBOURG

Dieter studeerde piano, harmonie, klarinet, fluit en saxofoon aan de Muziekacademie te Ronse, en behaalde daar in 1989 de Regeringsmedaille voor saxofoon. Hij behaalde in 1993 de Eerste Prijs en het pedagogisch getuigschrift voor saxofoon aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent. Dieter studeerde tussen 1993 en 1996 saxofoon en fluit aan het Hilversums Conservatorium (NL) – afdeling Jazz/Lichte Muziek bij dhr. Ferdinand Povel, en behaalde daar in 1996 het diploma Docerend Musicus Jazz/LM voor saxofoon. Dieter kreeg les van de Belgische saxofonist Etienne Verschueren en volgde workshops bij de Amerikaanse jazz-saxofonisten Jim Snidero en John Ruocco. Hij toerde door Europa met de Amerikaanse Rhythm & Blues – legende Rufus Thomas (Frankrijk, Engeland, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Spanje). Dieter speelde met het orkest van Shirley Bassey ter gelegenheid van de opening van de Tour de France 1996, en verschillende concerten in juni 1999 (Duitsland, Nederland & België). Hij werkte tussen mei 1996 en augustus 1997 als vaste saxofonist met de Belgische rhythm & bluesgroep Blue Blot (en speelde met deze groep achtmaal als support-act tijdens de “Wildest Dreams”-toer van Tina Turner). Dieter is saxofonist bij The Brussels Jazz Orchestra en werd door de VRT in 2001 aangeduid als vertegenwoordiger voor België in de EBU-big band te Amsterdam.

Dieter is actief als studiomuzikant (opnames voor o.m. Jo Lemaire, Johan Verminnen, Volumia, Natalia, Kommil Foo, Clouseau, Bart Peeters, … ) en als saxofonist met zijn eigen kwartet/kwintet. Hij werkte mee aan tv-programma’s als Het Swingpaleis, De Laatste Show, X-factor, Sterren op de Dansvloer, Zo is er maar één, Steracteur Sterartiest. Momenteel is hij docent jazz-saxofoon aan het conservatorium van Gent, leraar jazz aan de muziekacademie te Ronse en leraar jazz-sax, ensemble en jazz-harmonie aan de kunsthumaniora te Brussel.

Bas

JOS MACHTEL

Jos is geboren in 1962 in Zwaag, Nederland. Hij begon op 10-jarige leeftijd trompet te spelen. In 1980 werd hij toegelaten tot het Hilversums Conservatorium en volgde lessen bij Ack van Rooyen, Ferdinand Povel, Frans Elsen en Jerry van Rooyen. Na twee jaar stapte hij over naar de contrabas bij Prof. Victor Kaihatu, die hem zijn speciale duimtechniek bijbracht. In 1985 verhuisde Jos naar Madrid om les te geven aan de Taller de Musicos, waar hij ook samenwerkte met Dave Schnitter, Perico Sambeat, Jorge Pardo, Pedro Itturalde en anderen. In 1987 ging hij terug naar Nederland en werd lid van het Rick Hollander kwartet, waarmee hij door heel Europa toerde en de cd ‘Private Ears’ maakte. Vanaf 1990 maakte hij deel uit van het Maarten van der Grinten/Benjamin Herman kwartet. In 1992 verhuisde hij naar Kansas City om samen te werken met pianist Bram Wijnands. Na twee jaar verhuisde hij terug naar Nederland en begon hij zijn leven als freelance muzikant. Hij maakte deel uit van een theatertournee met zangeres Astrid Seriese en van enkele tournees met het Glenn Miller Orchestra. Hij was ook lid van het Toon Roos kwartet, en was een vaste invaller in het Metropole Orkest en het Concert- gebouw’s Jazz Orchestra. In 1999 werd hij door het Brussels Jazz Orchestra gevraagd als bassist. Sindsdien is hij een vast lid van het orkest en speelt hij in concerten met o.a The Flemish Philharmonic Orchestra en Brussels Philharmonic. Hij nam ongeveer 10 cd’s op met de band. Eind 2018 verliet hij de band. Jos is docent jazzbas aan de Luca School of Arts in Leuven, België.

 

 

 

 

 

Categorie

Producties

No Comments

Post a Comment