OVER Carlo

Carlo Willems is alom bekend, en zeer vaak gevraagd, om zijn muzikale veelzijdigheid en grote virtuositeit op verschillende muzikale terreinen. Meer nog, door zijn vermogen om alle percussie-instrumenten en melodische slaginstrumenten op het hoogste professionele niveau te bespelen met verschillende orkesten, ensembles en als solist, coachte hij veel professionele percussionisten, werkzaam in verschillende hooggeplaatste orkesten en winnaars van nationale en internationale wedstrijden. 

Hij behaalde de hoogste diploma’s in notenleer, harmonie, slagwerk en kamermuziek. Tot  eind augustus 2022 was  Carlo professor slagwerk aan het Lemmensinstituut (Luca School of Arts) en het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen (AP hogeschool). Bekend als componist, worden zijn werken vaak gespeeld en goed ontvangen door het publiek. 

In het verleden won hij de Belgische TENUTO wedstrijd voor solisten (1985) en kreeg hij de laureaatsprijs voor kamermuziek van het Festival van Vlaanderen. (1989). Hij trad op als solist met het Brussels Philharmonic Orchestra, I Fiamminghi, Collegium Instrumentale Brugense, Il Novecento, het Walter Boeykens Ensemble, I Solisti en het Prometheus Ensemble. Hij werkte samen met dirigenten als Fernand Terby, Etienne Siebens, Sylveer Van den Broeck, Patrick Peire, Dirk Brossé, Walter Boeykens, Danielle Callegari, Philippe Herreweghe, Pascal Rophé, François-Xavier Roth, Robert Groslot….. 

Hij wordt vaak uitgenodigd voor masterclasses en hij speelt veel concerten gedurende het jaar met zowel klassiek als jazz repertoire. 

Carlo Willems heeft verschillende thema CD’s opgenomen onder de titel “Carlo Willems & Friends”