Memories of you

Memories of you

Willy Claes 85 en terug van weggeweest.

Het zijn niet alleen de politieke snaren die Willy Claes weet te bespelen maar ook deze van de piano. Weinig mensen weten dat Willy Claes (wiens vader trouwens beroepsmuzikant was) eerst muzikant was en dan pas politieker. Samen met enkele rasmuzikanten weet hij op virtuoze manier te verrassen met een hartverwarmend programma.

Met “Memories of you”, naar het wereldbekende nummer van The King of Swing Benny Goodman, brengt het kwartet een hommage aan een aantal grote componisten. De magie van de grote standaards uit de forties, de swing en de trendy jazz van de fifties, de klassieke evergreens uit de sixties en enkele knappe  en virtuoze interpretaties van klassieke composities.

Een muzikale wandeling langs componisten als Astor Piazolla, Monti, Chopin, Sydney Béchet, Cole Porter, Tommy Dorsey, bekende melodieën uit musicals, Broadwayhits en klassiekers. Doorspekt met verhalen uit de jeugdjaren van Willy Claes en gesmaakte anecdotes uit het leven van de vertolkte componisten.

 Muziek is van alle tijden. Muziekstijlen, vormen en ritmes ondergingen door de tijden heen fantastische veranderingen, maar steeds bleven ze beroeren en begeesteren. Maar vandaag sluiten we ons snel af van muziekgenres die tot voor kort hoge toppen scheerden. Vandaag hip, morgen passé.

Willy Claes en zijn kwartet willen daar iets aan doen, al was het maar voor een dik uur. Want verdienen Charles Trenet en Benny Goodman geen blijvende aandacht? Wat met Brel, Aznavour, Piaf, Sinatra, Nat King Cole? Glenn Miller, Count Basie, Kurt Edelhagen? En hoe zit het met onze eigen toppers als de Ramblers en Francis Bay?

Willy Claes en de zijnen herstellen hen in ere, zoals het hoort! Hét moment om in uw muzikaal geheugen de plekjes te ontdekken die u al jaren verloren waande.

Categorie

Producties

No Comments

Post a Comment