#
CARLO WILLEMS
Willy Claes Quartet

Het zijn niet alleen de politieke snaren die Willy Claes weet te bespelen maar ook deze van de piano. Weinig mensen weten dat Willy Claes (wiens vader trouwens beroepsmuzikant was) eerst muzikant was en dan pas politieker. Maar vergeet de politiek. Want samen met enkele rasmuzikanten weet hij op virtuoze manier te verrassen met een hartverwarmend programma.

Met "Memories of you", naar het wereldbekende nummer van The King of Swing Benny Goodman, brengt het kwartet een hommage aan een aantal grote componisten. De magie van de grote standaards uit de forties, de swing en de trendy jazz van de fifties, de klassieke evergreens uit de sixties en enkele knappe interpretaties van bv. "Petite fleur" (Sydney Béchet) en een even verrassend als adembenemend arrangement van de Scardas met marimba i.p.v. viool.

Een muzikale wandeling langs componisten als Astor Piazolla, Monti, Chopin, Sydney Béchet, Cole Porter, Tommy Dorsey, bekende melodieën uit musicals, Broadwayhits en klassiekers. Doorspekt met verhalen uit de jeugdjaren van Willy Claes en gesmaakte anecdotes uit het leven van de vertolkte componisten.
 

Duurtijd:2 x 50 minuten
Muzikanten: Willy Claes (piano), Carlo Willems (drums, marimba en vibrafoon), Herman Vanspauwen (klarinet en saxofoon) en Peter Verhaeghen (contrabas)

    Carlo Willems
    Phone: 0032 (0)11 68 14 24
    Cell phone: 0032 (0)495 21 14 24
    E-mail:
    carlo.willems@telenet.be