#
CARLO WILLEMS
Waterproject Kenya

"WATERTEKORT BIJ DE "EL MOLO" AAN DE OEVERS VAN HET TURKANAMEER IN KENYA"


VOORWOORD

Patrick De Smet en Carlo Willems willen naast hun drukke agenda een nieuw format de wereld insturen. Terwijl ze met hun show "Melo-Ritmo" reeds menig toeschouwers hebben geamuseerd, willen ze hun goed hart laten spreken. Dit doen ze door een minder gekende, maar schrijnende situatie omtrent water en kinderen, in de belangstelling te brengen. Het is hun bedoeling zoveel mogelijk geld in te zamelen door U als service Club een concert aan te bieden, en zelf een deel van hun gage af te staan.


WELK GOED DOEL WIL MELO-RITMO STEUNEN?

Het project van Eddy van Gestel "AQUA AFRIKA" bekommert zich om de kleinste stam van Kenya, de El Molo. De El Molo tellen slechts enkele honderden stamleden die in het hete en kurkdroge noorden van het land wonen, aan de oevers van het immense Turkanameer.

De gevolgen van de opwarming van de aarde zijn in deze ge´soleerde regio duidelijk voelbaar. De temperatuur stijgt en er valt merkelijk minder neerslag dan vroeger. Door de toenemende verdamping van het water daalt het waterpeil van het meer jaarlijks met zo'n 60 centimeter. De zout- en fluorconcentraties zijn als gevolg van de extreme verdamping intussen zo hoog geworden dat het onverantwoord is om nog van het water te drinken.

Makkelijk gezegd natuurlijk, want ander water is er in de nabijheid van het dorp van de El Molo niet te vinden. En dus drinken ze water dat met het jaar meer en meer bezoedeld raakt. De gevolgen voor hun gezondheid zijn ronduit desastreus. Het merendeel van de El Molo lijdt aan een extreme vorm van botontkalking en tanderosie.

Het verstrekken van zuiver en drinkbaar water is een absolute voorwaarde om hun gezondheidstoestand te kunnen verbeteren. Als er niet wordt ingegrepen, zijn deze mensen op termijn wellicht ten dode opgeschreven."ELKE DRUPPEL TELT""AQUA AFRIKA" werkt aan een langetermijnoplossing voor het waterprobleem van de El Molo, met respect voor hun authentieke levenswijze.
Een handvol mensen heeft zich het lot van deze mensen aangetrokken, en wil daadwerkelijke oplossingen aanreiken. Ze hebben een fase-plan opgesteld (zie bijlage) om zowel op korte termijn als op lange termijn oplossingen te creŰren.WIE KAN ORGANISEREN, WANNEER EN HOE TE BOEKEN?

De volledige presentatiemap zal weldra hier te downloaden zijn!
Dus service clubs... zoek niet langer! Dit is een eenvoudig antwoord met een groot hart in elkaar gestoken, wat ook nog eens voor U de nodige centjes zal opbrengen.

    Carlo Willems
    Phone: 0032 (0)11 68 14 24
    Cell phone: 0032 (0)495 21 14 24
    E-mail:
    carlo.willems@telenet.be