#
CARLO WILLEMS
Schoonheid

een nieuwe produktie met het

WOLDGATE SEXTET

Muziek van ASTOR PIAZZOLLA en een nieuwe compositie van ROBERT GROSLOT.

Zijn geestdrift, zijn sensibiliteit sijpelen door in ook deze indrukwekkende creatie, zijn eclecticisme, zijn interesse voor alles wat ?des Menschen ist'

 

Musici:

Carlo Willems, percussie - Eric Baeten, viool - Lore Raus, gitaar - Jan Buysschaert, contrabas - Dagmar Feyen, piano - Ludo Marien, accordeon

 

Naast de sensuele muziek kan u ook visueel genieten van een prachtige choreografie .

 

 

Schoonheid is door de geschiedenis heen een van de meest besproken onderwerpen. Bijna alle bekende mythen en verhalen gaan over schoonheid. Vooral de schoonheid van vrouwen heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis, zij het als prinsessen of verleidelijke monsters. Een goed voorbeeld hiervan is het verhaal van Helena van Troje, prinses en halfgodin uit de Griekse mythologie. Door haar schoonheid zou de Trojaanse oorlog zijn begonnen. Een ander voorbeeld is de weerzinwekkende schoonheid van Medusa, die met haar oogopslag elk levend wezen kon doen verstenen.

Het is niet verwonderlijk dat de grote monotheïstische godsdiensten de schoonheid, sensuele oerkracht en symbool van het vrouwelijke, trachtten te onderdrukken. In de door mannen gedicteerde wetten en dogma's lezen we vooral een grote angst; angst voor de kracht van het andere, maar ook angst voor hun eigen onderdrukte gevoelens en driften. Niettemin is het Hooglied van koning Salomon één van de mooiste erotische teksten uit de wereldliteratuur, en schreven Arabische dichters vrijelijk over liefde en seksualiteit, lang voor daarvan in het middeleeuwse Europa sprake kon zijn; hier waren de bedekte toespelingen op liefdesgenot in de hoofse literatuur het hoogst denkbare.

Deze dualiteit tussen het vrouwelijke en het mannelijke, tussen aantrekken en afstoten, tussen Eros en Thanatos, wordt verklankt in de nieuwe productie van het Woldgate sextet, met opzwepende tangomuziek en verstilde ontroering.

We laten ons graag verleiden door de Sirenenzang van sensuele muziek om helemaal op te gaan in de schoonheid van het Eeuwig Vrouwelijke.

 

    Carlo Willems
    Phone: 0032 (0)11 68 14 24
    Cell phone: 0032 (0)495 21 14 24
    E-mail:
    carlo.willems@telenet.be