The Bernstein & Gershwin Connection

De samenwerking tussen Eliane Rodrigues, Nina Smeets-Rodrigues, Carlo Willems en Koen Wilmaers is een absoluut unicum in de klassieke muziekwereld.

 

Eliane’s carrière leest als een sprookje. Geboren in Rio de Janeiro schrijft ze haar eerste composities op 3-jarige leeftijd, speelt ze haar eerste recital als ze 5 is en concerteert ze als 6- en 7-jarige met orkest! Heel vroeg werd het duidelijk dat ze een muzikaal wonderkind was. De internationale carrière die ze uitbouwde is dan ook impressionant. Het spreekt voor zich dat haar dochter Nina muziek met de paplepel meekreeg. Opgeleid door haar moeder, was haar toewijding tot de muziek onvoorwaardelijk, pianospel en compositie onmisbaar. Als duo speelden ze ontelbare concerten over heel Europa Hun samenspel is onmiskenbaar uniek in de pianowereld.

 

Carlo Willems en Koen Wilmaers behoren absoluut tot de top van het Belgische slagwerk. Reeds 25 jaar werken ze samen in kamermuziek- en orkestverband en leiden ze samen studenten op aan Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Samen stonden ze op alle belangrijke concertpodia in Europa en Japan. Hun virtuositeit strekt zich uit over het hele slagwerkinstrumentarium. Hierdoor slagen ze erin om op spectaculaire wijze, razendsnel het hele gamma van percussie-instrumenten te combineren.

 

In januari 2015 staan Eliane, Nina, Carlo en Koen voor het eerst samen op de planken. Er hangt vuurwerk in de lucht: Ongeziene levendigheid, strakke ritmiek, virtuoze lenigheid, puurheid, een regenboog van muzikale kleuren, diepe emotie… zijn enkele begrippen waarmee deze unieke performance omschreven werd. Een staande ovatie van een euforisch publiek was hun beloning.

 

Snel kwam de vraag naar een vervolg waaruit het idee voor de Bernstein & Gershwin Connection groeide. Eliane Rodrigues haar laatste drie cd’s (Beethoven 8 concerti, Notturno met werken van Chopin en Reflets met werken van Debussy) werden gerealiseerd door Parma. Zij waren vragende partij voor een cd van de Bernstein & Gershwin Connection. In oktober 2018 werd de cd ingeblikt in samenwerking met deSingel. Korneel Bernolet nam de opname en artistieke directie voor zijn rekening. In mei 2019 wordt de cd gelanceerd. Hij zal gedistribueerd worden door Parma en tevens verkrijgbaar zijn bij iTunes, Naxos en Spotify. De productie wordt nadien aangeboden aan concertorganisatoren.

Piano

Nina Smeets

Piano

Eliane Rodrigues

Percussie

Carlo Willems

Percussie

Koen Wilmaers

Category
Projects