#
CARLO WILLEMS
De Tango van het Blote Kontje
Acteur Hubert Damen (ook bekend als hoofdrolspeler Witse in de gelijknamige tv-detectivereeks) leest erotische gedichten van de Braziliaanse dichter Carlos Drummond de Andrade (1902-1987), in een vertaling van August Willemsen en gelardeerd met tangomuziek. De tango, met de sensuele lichaamstaal en de allesoverstijgende weemoed. Gespeeld door topmuzikanten van Quatuor d'Amore. De muziek die de raakpunten laat horen die ze heeft met de poŽzie, met de stem als instrument. Hubert Damen selecteerde een reeks gedichten die enorm sterk aansluiten bij het ritme van de tangomuziek, zeer intiem, zeer gevarieerd, heel diep. Soms lijkt het wel Van Ostayen.

Drummond bezingt de lichamelijke liefde in al haar aspecten, met de vitaliteit en zinnelijkheid van een jonge man, met de melancholie van wie de dood nabij ziet. Nu eens humoristisch, dan weer plechtig. Op een onthutsende wijze direct en duidelijk, Maar altijd met de wezenlijke ernst en eenvoud die het waarmerk zijn van zijn gehele poŽzie.

PoŽzie als een proces van afpellen, tot een vaak ontroerende, heel kleine kern overblijft (Kees Fens ni de Volkskrant)

Een internationale consensus rekent Drummond tot de belangrijkste Latijns-Amerikaanse dichter van de twintigste eeuw.

Duurtijd: 75 minuten zonder pauze
Voor zalen met een maximum capaciteit van 350 zitplaatsen 

Muzikanten: Carlo Willems (vibrafoon, marimba, percussie), Philippe Turiot of Ludo MariŽn (accordeon), Geert Callaert (piano), Koen Wilmaers (vibrafoon, marimba, percussie)

    Carlo Willems
    Phone: 0032 (0)11 68 14 24
    Cell phone: 0032 (0)495 21 14 24
    E-mail:
    carlo.willems@telenet.be